"Digitalisering? es2000 weet precies wat wij installateurs nodig hebben."

Christian Michalski, CEO van SECFIRE GmbH

referenz-secfire-michalski

“Digitalisering is het belangrijkste element van onze groeistrategie – we werken nu al voor 99 procent digitaal. Als jonge start-up hebben wij momenteel alleen vestigingen in Wittstock en Berlijn (Duitsland) met in totaal slechts acht vaste medewerkers. Toch werken wij door heel Duitsland nauw samen met technici en onderaannemers. Zij moeten altijd op het juiste moment op de juiste plaats zijn en toegang hebben tot alle noodzakelijke gegevens en documenten. Dit vereist voortdurende digitale processen en transparante, gedecentraliseerde communicatie.

Holistische ERP-software en een goed doordachte IT-infrastructuur zijn hierbij even cruciaal als onmisbaar. Om deze flexibiliteit ook bij verdere groei te behouden, vertrouwen wij op een virtueel serverlandschap dat we naar wens kunnen schalen. Momenteel gebruiken we zowel een databaseserver als een server om op te werken. Dat is voor ons én onze klanten de veiligste werkwijze. Daarnaast gebruiken we gecodeerde en beveiligde cloudservices die bij een Duits datacentrum horen. Gevoelige gegevens, zoals projectontwikkelingsplannen, worden gecodeerd en zijn alleen toegankelijk met bepaalde toegangsrechten. Elke technicus ziet dus alleen wat hij of zij werkelijk nodig heeft en heeft overal en altijd toegang tot deze gegevens. Mocht iemand zijn tablet onverhoopt kwijtraken, dan blokkeren wij simpelweg de toegang tot de gegevens.

We hoefden niet lang na te denken over esoffice. es2000 heeft heel goed begrepen wat installateurs nodig hebben. Bij de keuze van de software keek ik met name naar service- en onderhoudsbeheer en het beheer van servicecall-opdrachten. In de es2000-oplossing bouwen deze dagelijkse routines naadloos op elkaar voort en functioneren als een gesloten systeem. De vrijheid van esoffice qua berekeningen heb ik nog bij geen enkel ander programma gezien. Door onze snelle bedrijfsontwikkeling en de steeds grotere projecten moet onze ERP-software dit in kaart kunnen brengen. En esoffice kan dat. Andere softwareprogramma’s – vooral de goedkope oplossingen – bereiken snel hun grenzen.

We hebben nog geen moment spijt gehad van onze keuze voor es2000. Binnen slechts vier maanden was de software geïmplementeerd – en dat midden in de corona-crisis. Zelfs op afstand heeft het es2000-team ons optimaal ondersteund door het systeem stap voor stap en in recordtijd op te zetten. Van de offerte tot de factuur en de mobiele buitendienst: vanuit de software regelen wij alles. Onze technici stellen hun werkverslagen en VdS-conforme onderhoudsprotocollen digitaal op. U kunt deze direct op locatie bij de klant laten aftekenen met een digitale pen en met slechts één klik de facturering in gang zetten.”

Over SECFIRE GmbH

Van brandalarmsystemen tot inbraakdetectiesystemen met videobewaking en elektronische toegangscontrole: de toepassingen worden steeds nauwkeuriger, schaalbaarder en gemakkelijk om achteraf aan te passen. SecFire installeert toekomstbestendige systemen van verschillende fabrikanten – uiteraard inclusief service, onderhoud en doorlopende klantenondersteuning. Het bedrijf wil zijn klanten in staat stellen om met passende technologie op maat het concept te vinden dat het beste bij hen past. SecFire GmbH past de systemen individueel aan de randvoorwaarden en de vereisten van de klant aan. Via bestaande en beproefde samenwerkingsverbanden biedt het bedrijf zijn klanten ook alle andere diensten aan die verband houden met beveiligingstechnologie. Naast een brandalarmsysteem kan dit ook ontruimings- en reddingsplannen en vluchtplannen omvatten. Een ander voorbeeld is een externe balie om bezoekers te registreren. Of zelfs een veiligheidsconcept dat veel verder gaat dan alleen de technologie. Het team van SecFire staat u met raad en daad bij.

Meer informatie vindt u op www.secfire.de.