"Concurrerend door digitalisering!"

Christoph Maier, oprichter en CEO van Maier Solution GmbH & Co. KG

referenz-maiersolution-maier

“We zijn eigenlijk elk jaar met 10 à 20 procent gegroeid. Om dit te bewerkstelligen, hebben wij van meet af aan gekozen voor transparante, gestandaardiseerde processen – zowel bij de planning als bij de opdrachtverwerking en de service. IT-ondersteuning heeft daarom altijd al een belangrijke rol gespeeld.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1996 werken wij met esoffice – speciale bedrijfssoftware voor installateursbedrijven van es2000. De oplossing zorgt voor consistent soepel verlopende processen tijdens de dagelijkse bedrijfsvoering en heeft onder meer uitgebreide functionaliteiten op het gebied van opdrachtaansturing en klantbeheer. We hebben in de loop der jaren veel profijt gehad van de ondersteunende diensten van es2000. Het bedrijf staat ons al vanaf het prille begin bij en we hebben ook alle updates en nieuwe versies geïmplementeerd.

De digitalisering van de dagelijkse processen is altijd al een belangrijke pijler van ons concurrentievermogen geweest. Daarom hebben wij – om onze buitendienst effectief te ondersteunen – onlangs ook de mobiele oplossing es2000 geïntroduceerd.

Met ongeveer 1000 lopende onderhoudscontracten en even zoveel systemen moet alle informatie actueel en beschikbaar zijn voor servicetechnici en kantoorpersoneel. De afgelopen jaren was dit een enorme papierstroom. Dat werk hoeven we niet meer uit te voeren: de servicemonteurs voeren informatie, bijvoorbeeld over de benodigde werktijd en de gebruikte materialen, nu naadloos via een mobiel apparaat rechtstreeks in het systeem in. Het service- en onderhoudsproces verloopt nu van A tot Z volledig papierloos. Dit zorgt voor transparante processen, waardoor we ook snel kunnen factureren.

Een dergelijke overstap is natuurlijk niet van vandaag op morgen te realiseren. Het is voor ons echter zo klaar als een klontje dat elke volgende stap naar digitalisering voor ons uiteindelijk de moeite waard zal zijn. Daarom werken we ook aan verdere projecten met de experts van es2000.”

Over Maier Solution GmbH & Co. KG

Als expert met jarenlange ervaring op het gebied van elektro- en veiligheidstechniek begeleidt Maier Solution uit Baden-Baden (Duitsland) zijn klanten vanaf het ontwerp en de inbedrijfstelling tot en met het latere onderhoud en de service.

Dankzij de servicecompetenties en een brede assortiment aan oplossingen heeft het bedrijf ook buiten de regio zijn naam al lang gevestigd: momenteel zijn ongeveer 100 medewerkers werkzaam in een gebied in de straal van Baden, Zuid-Hessen en Württemberg. De totaalaanbieder heeft zelfs een eigen CAD-ontwerpafdeling en heeft al supraregionale krachtstroomprojecten uitgevoerd.

Meer informatie vindt u op www.maiersolution.de